Muotivärit 2016

Amerikkalainen printti- ja painatusalan yritys Pantone on julkaissut jälleen ennusteensa vuoden 2016 trendiväripaletista. Kevään väripaletti sisältää useita erisävyisiä punaisia ja sinisiä, sekä tehostevärejä keltaisesta turkoosiin ja limenvihreään. Syksyn väripaletti taas sisältää denimsinisen lisäksi murrettua harmaata, ruskeanpunaisia ja smaragdinvihreää. Koko vuoden tähtiä ovat kuitenkin pehmeän vaaleanpunainen Rose Quartz ja vaaleansininen Serenity. Nämä kaksi sävyä on valittu vuoden 2016 tärkeimmiksi trendiväreiksi.

 

Pantone 2016 trendivärit

 

Perinteisesti Pantone julkaisee jokaiselle vuodelle vain yhden ”päävärin”, mutta tälle vuodelle vuodelle värejä on ensimmäistä kertaa valittu kaksi. PANTONE Color of the Year 2016 tittelin jakavat hyvin hempeät vaaleanpunainen ja vaaleansininen. Näiden kahden sävyn yhdistelmällä Pantone haluaa omien sanojensa mukaan edistää sukupuolten tasa-arvoa, sekä ihmisten eheyttä laajemminkin. Pehmeät sävyt kumpuavat myös mindfullness-ajattelusta ja hyvinvoinnista. Rose Quartz eli ruusukvartsi ilmentää myötätuntoa ja pehmeyttä, ja vaaleansininen Serenity taas rauhallisuutta ja ilmavuutta myös vaikeina aikoina.

 

fi.pinterest.com

 

Pantonen värivalinnat ovat yleensä vahvasti näkyvillä vuosittaisissa sisutustrendeissä, mutta myös muotimaailma saa niistä aina osansa. Tällä kertaa arvelen, että Rose Quartz ja Serenity lyövät vahvasti läpi jo keväällä, koska molemmat sävyt ovat ns. luontaisesti keväisiä ja kesäisiä. Korumuodin puolella taas ennustan, että nämä sävyt joutuvat sietämään melkoista tulkinnanvapautta ja pehmentyä aavistuksen vaaleammiksi. Molemmat vaaleanpunainen ja sininen ovat nimittäin virallisissa sävyissään aika voimakkaita, ja tuovat ainakin itselleni mieleen vauvanvaatteiden sävymaailman. Se ei ehkä taivu ihan sellaisenaan aikuisten naisten koruihin. Nopealla selauksella nettikaupoista löytyi jo jonkin verran sini-punasävyisiä koruja, joilla tätä yhdistelmää voisi lähteä sovittelemaan omaan tyyliinsä:

 

HM nappikorvakorut

H&M tulkitsee vaaleita sävyjä hieman vapaammin näissä hempeissä nappikorviksissa.

Snö of Sweden Alva käsikoru

Snö of Swedenin Alva -käsikorut ovat tämän kevään uutuuksia ja ne löytyy molemmissa trendiväreissä.

 

Pieces kaulakoru

Piecesin Dolores -kaulakoru on nyt alennuksessa esimerkiksi Booztin nettikaupassa.

 

PS. Tutustu myös menneiden vuosien Pantone-sävyihin!

2015 Marsala ja 2014 Säteilevä orkidea