Vuoden 2015 trendiväri

Pantone on taas julkistanut trendiväripalenttinsa vuodelle 2015, ja se pitää sisällään erityisesti viileitä ja puuterisia, luonnonmukaisia sävyjä. Kevään paletista löytyy muun muassa pehmeää beigeä, karamellisia ruskeansävyjä, vaaleaa pinkkiä ja himmeää taivaansinistä. Syksyn paletissa taas pääpaino on luonnollisissa vihreissä ja ruskeissa, joita ryhdittävät kylmä violetti, petrooli ja vanha roosa. Keiken keskellä hehkuu hillityn eleganttina ruskeanpunainen Marsala, joka on Pantonen mukaan tämän vuoden keskeisin väri. Marsala onkin saanut nimensä Sisilialaisen Marsalan kaupungin punaviinistä, jonka sävyjä vuoden väri toistaa.

 

pantone_marsala

Pantone kuvaa Marsalaa täyteläiseksi, sofistikoituneeksi ja luonnonmukaiseksi väriksi. Marsala on heidän mukaansa myös monipuolipuolinen väri, joka soveltuu niin naisille kuin miehillekin. Tämän vuoden ensimmäisten kuukausien aikana on näyttänyt siltä, että Marsala on löytänyt paikkansa erityisesti sisutusvärinä. Sitä voi bongata lehtien sivuilta esim. sohvatyynyissä ja muissa pienissä koriste-esineissä. Vaatetuspuolella tumma Marsala pääsee todennäköisesti oikeuksiinsa vasta syksyllä, mutta meikeissä on jo nyt näkynyt paljon Marsalan vivahdetta.

Pantone_Color_of_the_Year_Marsala_Story_Two_Image2

Kuten aina Pantonen uusien värien kanssa, suosittelen tälläkin kertaa antamaan uudelle sävylle mahdollisuus. Marsala on tuntunut paljon helpommin lähestyttävältä sävyltä, kuin viime vuoden Radiant Orchid. Pehmeä Marsala sopii hyvin arkiseen suomalaiseenkin väripalettiin ja olen itse testaillut sitä muun muassa vaatteissa ja kynsilakoissa. Korupuolella Marsalaa on näkynyt yllättävän vähän (ainakin toistaiseksi), mutta löysin kuitenkin muutaman poiminnan nettikaupoista. Korut ovat oiva testauspaikka uusille väreille, koska voit niiden kautta fiilistellä uutta sävyä pienissä erissä kerrallaan. Kaulakoru löytyi H&M valikoimista ja sweet deluxe korvikset Zalandolta.

H&M kaulakoru

zalando_korvakorut