Lisää rautaa!

Tänä keväänä nostetaan rautaa! Nyt ei kuitenkaan ole puhe salitreenaamisesta, vaan uusista korutrendeistä. Monien isojen muotitalojen kevätmallistoissa on nimittäin nähty todella jykeviä, jopa maskuliinisia kaulakoruja. Rouheiden metallisten osien ja paksun köyden yhditelmä tuo väistämättä mieleen teolliset muodot. Kenties näiden korujen materiaalit on ostettu rautakaupasta?

 

Marni kevät 2015

Marnin 2015 kevätmalliston korut yhdistelevät metallia ja köyttä.

Narciso Rodriguez kevät 2015

Narciso Rodriguezin kevään 2015 koruissa riittää kokoa.

 

Korulinna on tietenkin ennustanut tämän korutrendin jo viime keväänä, kun valmistin ensimmäiset mutterikoruni. Kuitenkin toisin kuin muotitalojen luomuksissa, Korulinnan mutterikoruissa metalliosat ovat uusiokäyttöön päässyttä rautaromua. Kierrätetyt mutterit ovat palvelleet ensin autojen tai maatalouskoneiden osina, kunnes ne on ruosteisina poistettu käytöstä. Hellän puhdistuksen ja lakkauksen jälkeen ne ovat päässeet korukäyttöön.

 

Kierrätyskoru

Kierrätyskoru

Kierrätyskoru

Mutterit on ripustettu paksuun köyteen, joka on päällystetty osittain värikkäillä puuvillalangoilla. Niskasta löytyy lukkomekanismi, jolla korun saa suljettua kolmeen eri pituuteen. Vaikka mutterit ovat melko suuria, ei koru tunnu kaulassa painavalta. Ihka ensimmäisen mutterikorun valmistin itselleni, ja olen käyttänyt sitä todella paljon (tämä on poikkeuksellista, koska yleensä en raaski ottaa koruja omaan käyttöön). Kaulassa keikkuvat mutterit herättävät aina hilpeyttä ja hämmästelyä ”siis mistä toi on tehty!?”. Mutterikorut ovat kaikki uniikkeja yksittäiskappaleita, joten tilaa omasi heti!