Back to the 90’s

Muoti kiertää, senhän kaikki tietävät. Joskus parikymmentä vuotta vanhat muotivillitykset tuntuvat jälleen tuoreilta ja ne ottaa ilolla uudelleen käyttöönsä. Joskus taas ei. Tällä kertaa pinnalle on nousemassa koru, joka ei ollut (minun mielestäni) kovin hieno edes ensimmäisellä kierroksella: tatuointikoru eli tattoo choker.

 

Tattoo Choker

 

Tattoo choker oli 90-luvun grungemuodin kansantajuinen ilmentymä. Se yhdistettiin usein tummaan huulipunaan, kalpeaan kasvomeikkiin ja omituiseen pikkulettikampaukseen. Tatskakoruun pukeutuivat kaikki ysärin kuumimmat starat, kuten Britney Spears, Qwen Stefani, Sarah Michelle Gellar ja Melissa Joan Hart. Tokalla kierroksella tattoo chokeria ovat tuomassa takaisin muun muassa muotibloggarit ja omituisesta tyylistään tunnettu Miley Cyrus. Korulinnanneito ennustaa, että ensi kesänä sateenkaarenvärisiä chokereita näkyy jo joka toisella mimmillä. Kansainvälisten nettikauppojen, kuten Topshopin ja Asosin valikoiman perusteella näyttää kuitenkin siltä, että tähän ”klassikkokoruun” on haettu uutta kulmaa yhdistelemällä sitä ronskisti muihin kaulakoruihin.

 

Tattoo choker

 

Mitä luulette, otatteko tämän vanhan tutun ilolla vastaan, vai jäävätkö chokerit tälläkin kertaa teinien villitykseksi?